Kapat

5 Önemli Özellik ile Kullanıcı Dostu BenimSürüm Sığır Takip Programı

Günümüzde çiftliklerin takibi genellikle Excel dosyaları ya da ajandalara yazılı bir şekilde yürütülmektedir. Bu yöntemler yaygın olsa da, birden çok kişinin kullanması gerektiği durumlarda birçok zorluğunda sebebi haline gelmektedir.

5 Önemli Özellik ile Sığır Takip Programı

Örneğin birden çok kişinin aynı mantıkla verileri yazmaması, ya da yazılı şeyi aynı şekilde anlamaması sorunlara sebep olmaktadır. Bunun da ötesinde kayıt altına alınmış bilgilerden bir çok hatırlatıcı üretmek mümkün olsa da, bu ilk akla gelen çözümler hatırlatıcılar noktasında destek verememektedir. Bu konuların aydınlatılması için, kullanıcı dostu bir BenimSürüm Sığır Takip Programı’nın önemini 5 madde ile sıraladık.

Tohumlama Tarihi ve Süreçler

Süt işletmesinin can alıcı, en önemli “işi” ineğin tohumlanmasıdır. İneğin doğurması halinde süt alınmaktadır ve süt satışı sayesinde işletmenin geliri artmaktadır. Tohumlama tarihinin girilmesinden sonra gebelik muayenesinin ne zaman yapılacağını sistemde belirleyerek son 10 gün kala e-posta uyarıları ile tohumlama zamanını kaçırmamış olursunuz. Benzer şekilde kuraya çıkarma, beklene doğum tarihi gibi birçok tarih otomatik olarak belirlenebilir. Hatta tek bir tıkla, önümüzdeki iki hafta içinde muayene kontrolü yapılması gerekenlerin listesini çıkarabilirsiniz.

2. Muayene ve Aşı Hatırlatmaları

Sizin mutluluğunuz sığırlarınızın sağlığından geçmektedir. Hayvanlarınızın sağlık durumu süt verimlerini, hayvanda mastitis ya da hayvanlarınızın üremeleri için çok önemlidir. Sığır Takip Programında bulunan 20 farklı Muayene çeşidi ile hayvanınızın ne zaman ve hangi konuda kontrol edilmesini kolayca düzenleyebilirsiniz. Ayrıca hangi aşıların yapılması gerektiğini de hem tek bir hayvanınız için hem de grup şeklinde takip edebilirsiniz. Önemli olan, hastalık ortaya çıktığında müdahale etmek değil, hastalıklardan önce “önleyici” uygulamaları bilinçli bir şekilde yapabilmektir. Sürü Yönetim Sistemi, tüm sürünüzü tanıdığı için, size önleyici uygulamaları otomatik olarak hatırlatabilir.

3. E-posta Bildirimleri

Süt işletmesinde işlerin yoğunluğundan, bazen gözünüzün önünde takip edilmesi gereken işler kaçabilir. Bundan dolayı düzeniniz bozulabilir ve bu durum motivasyonunuzu etkileyebilir. Her şey olağan akışında sizi köşeye sıkıştırmış gibi gösterebilir. Ancak, BenimSürüm Sığır Takip Programı’nın size sunmuş olduğu e-posta ile bildirim desteğiyle Muayene edilmesi ve Aşı yapılması gereken hayvanlarınızı gözden kaçırmazsınız. Ayrıca, gebelik kontrol zamanı gelen hayvanlarınızın, kuruya çıkması gereken hayvanlarınızın, doğumu yaklaşan hayvanlarınızın bilgilerini e-posta hatırlatmalarını, BenimSürüm Sürü Takip Programı desteğiyle alabilirsiniz.

4. Süt Raporu

Süt işletmesinin süt durumunu takip etmek çok önemlidir. Daha önce girmiş olduğunuz süt verilerine dilediğiniz zaman ulaşmayı istediğiniz olmuştur. Sığır Takip Programı sayesinde Süt Raporunuzu dilediğiniz tarih aralığında, tek bir hayvan olarak ya da grupladığınız hayvanların sabah, öğle, akşam süt verimlerini inceleyebilirsiniz.

5. Raporlama

Hayvanlarınızla alakalı tüm bilgileri kolayca düzenleyip dilerseniz PDF ya da Excel şeklinde raporlayabilirsiniz. Bu raporları dilediğiniz kişiye e-posta atarak, işletmenizin son durumunu kolaylıkla inceleyebilirsiniz. Hayvan Listesi, Hayvan Karnesi, Süt Raporu, Sürü Özeti, Sperma İstatistik, Tohumlama ve Doğum Raporu, Muayene Raporu ve Eski Hayvanlar raporu gibi bilgilerle hayvanınızı en ufak ayrıntısına kadar takip edebilirsiniz.

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.