Hayvancılık İşletmeleri İçin Maliyet Yönetimi
Özellikle Süt İşletmelerinde hayvanların bireysel olarak kayıtlarının saklanması gerekir. Gelişmiş Hayvan yönetim modülü ile, bir hayvana ilişkin tüm işlemleri tarihleri ve sorumlu kişileri ile yönetebilir, geriye dönük sorgulayabilir, girilen bilgilere göre otomatik hatırlatıcılar alabilirsiniz.
Mali Yönetim Modülü, çiftliğinizde gerçekleşen tüm gelir ve gider kalemlerinin gösterildiği rapor ve veri giriş modülüdür. Bu ekran üzerinde hayvan satışından sağlanan gelirleriniz ile Rasyon giderleri ve işletme giderleri sebebi ile oluşan giderlerinizi yönetebilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz tarih aralığında bu gelir giderlerin hayvan başına maliyetlerine de ulaşabilirsiniz.
Rasyon maliyetleri ve diğer tüm işletme giderleri ile hayvanların kilo almalarına dayalı gelir kalemlerinizi tek bir ekranda yönetebilirsiniz.
Çiftliğinizin Hayvan Satışından elde ettiği geliri, hayvan alışı, Rasyon maliyeti ve işletme giderleri ile doğrudan hızlıca kontrol edebilirsiniz. Tüm bu maliyetleri isterseniz bütün sürü için, isterseniz de seçtiğiniz bir grup için yönetebilirsiniz.
Hayvanların ilk satın alma maliyeti ile karkas ya da canlı ağırlık satışlarınızı girebilirsiniz.
Uyguladığınız reçeteye göre, son alış fiyatlarına göre harcanan yem miktarı otomatik olarak maliyetlendirilir.
Gruptaki bazı hayvanları ya da tamamının kilolarını ölçerek grubun kilo alım performansını ve beklenen geliri otomatik hesaplanabilir.
BenimSürüm Maliyet Modülünün Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?
BenimSürüm Canlı ağırlık takibi ile, bir grup hayvanın beklenen kilo artışını hesaplayabilir ve böylece elde edilen verim ile uygulanan Rasyonun maliyeti üzerinden verimlilik analizini kolayca yapabilirsniz.
İşletme giderlerinizi isterseniz bir gruba özel olarak hesaplayabilirsiniz. Örneğin 100, 150 ve 250 başlık üç grubun bulunduğu bir işletmede, genel işletme giderlerini hayvan sayısına orantılı olarak gruplara otomatik olarak dağılmasını sağlayabilirsiniz.
Hayvan alış-satışları, karkas ve canlı ağırlık fiyatları, fire ve verim oranları gibi parametreleri düzenleyerek, uyguladığınız reçeteye göre kilo artışlarını otomatik olarak görebilirsiniz. Rasyon maliyetleri son alış fiyatlarına göre otomatik olarak belirlenir ve uygulanan reçete hayvan sayısına göre hesaplanarak stok düşüşleri otomatik olarak ele alınır.