Kapat

İnek Günde Kaç Litre Süt Verir?

İnek cinsleri süt işletmeleri için en popüler konulardan biri. Çünkü süt miktarı eşittir işletme kazancı demek. Ayakta kalabilme ve karlılığını artırabilmek için yüksek verim şart.

İnek Günde Kaç Litre Süt Verir?

Hal böyleyken en çok sorulan soru cinsine göre bir inek kaç litre süt verir? oluyor. Simental mi? alalım yoksa halk arasında Hollanda İneği olarak bilinen Holstein mı? Peki ya çiftliğimde mastitis olursa, toptan zarar.

Anlayacağınız çiftçi yahut yatırımcıların bu konuda kafası oldukça karışık. Tüm bunların elbette tek bir cevabı yok o yüzden bu içeriğimizde süt verimi hakkindaki her şeyi detaylıca anlatacağız.

Süt Verimi Hangi Faktörlere Bağlıdır?

İneklerde süt verimini birçok faktöre bağlıdır. Genetik etkenler dışında bakımla, coğrafyayla ve takiple ilgili durumlar da süt verimi için önemlidir. Laktasyon dönemi, günlük sağım sayısı, kızgınlık,beslenme, çevre ısısı, buzağılama mevsimi, kuruda kalma süresi, hastalıklar ve egzersiz gibi faktörler verimi etkileyen konuların bazılarıdır. Yani inek kaç litre süt verir? sorusunun yanıtının, nasıl baktığına bağlı olarak verilmesi hiç de garip değildir.

Ücretsiz Kullanmaya Başlayın

BenimSürüm'ü hemen ücretsiz kullanmaya başlayın.
Ücretsiz kullanım, tüm işlevselliği sunar ancak hayvan sayısı ile sınırlıdır. Hemen üye olabilirsiniz.

Cinsine Göre Bir İnek Yılda Kaç Litre Süt Verir?

İnek cinsleri olarak tabir edilen inek ırkları süt miktarını belirleyen en temel faktörlerdendir. Tüm diğer faktörler ideal olsa da genetik yapı sınırınının üstüne çıkılamaz. Genetik yetenek bakım ile desteklenmedikçe iyi sonuç alınamadığı gibi, genetik yeteneği olmayan ineklerden de verim beklemek anlamsızdır. Verimi en yüksek inekler kültür ırklarıdır. Kültür ırklarından Hollanda İneği olarak anılan Holstein 20- 35 kg, Esmer 15-20 kg., Simental 15- 20 kg. ve günlük süt vermektedir. Yerli ırkların ise malesef süt verimleri düşüktür. En yüksek verim Güney Anadolu Kırmızısı verir. Fakat yıllık verimi sadece 5 - 7 kg. kadardır.

İnek Günde Kaç Litre Süt Verir?

Tabi Bir de Mastitis Var

Mastitis bir süt çiftliğinin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri desek abartmış olmayız Çünkü hem süt verimini kalıcı olarak düşürme potansiyeline sahip hem de bulaşıcı. Üstelik bu hastalık her çiftlikte bulunur ve kolayca bulaşabilir. Buna karşın erken teşhis edildiğinde kolaylıkla kontrol altına alınabilir ve tedavi edilebilir. Özellikle subklinik mastitis için zor olan tedavi değil teşhistir. Bunun için gözleme güvenmek yerine diğer yöntemleri tercih etmeniz sizi uzun vadede büyük zararlardan kurtarır. En kolay çözüm ise sağım hattına takacağınız minicik bir cihaz. Bu cihaz sayesinde her sağımda otomatik mastitis kontrolü yapabilir. Erken teşhis ve tedavi ile sürünüzün süt verimini koruyabilirsiniz. Mastitis Tespit Cihazı hakkında detaylı bilgi almak için hemen tıklayın.

Hemen Satın Alın

Çiftliğinizde Mastitis korkulu rüyanız olmasın. Güvenli alış-veriş ile hemen satın alın, sizinde aklınız rahat olsun.

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.