Kapat

İneklerin Kızgınlık Göstermesi için Ne Yapmalıyım?

İneklerin kızgınlık göstermesi ve kızgınlık tespiti oldukça önemlidir. Çünkü kızgınlık tespiti yeni buzağı müjdesidir. Çünkü yeni buzağı hayvancılık işletmelerinde sürekliliğini sağlayan en önemli unsurdur. Bir buzağı doğması, işletmeye ileride hem kendisi gibi bir buzağı vermesi, hem de süt ve et üretimi demek.

İneklerin Kızgınlık Göstermesi

İneklerin Kızgınlık Göstermesi için Ne Yapmalı?

İneklerin kızgınlık göstermesi, inek gebe değilse her 21 günde bir gerçekleşir. Bunun için özel bir şey yapmanıza gerek yoktur. Çünkü sağlıklı hormonal döngü bunu gerektirir.İneğinizin bu döngüde kızgınlığa geldiğini düşünmüyorsanız mutlaka bir veteriner hekim ile görüşmelisiniz. Çünkü rahimde herhangi bir hastalık görülmesi muhtemeldir.

Aslında birçok çiftlikte yaşanan bu durum ineğin kızgınlık gösterme sorunu değildir. Bu tespitin yapılamıyor olmasıdır. Özellikle gizli kızgınlık konusunu gözlemle tespit etmek neredeyse imkansızdır.

Kızgınlığı Nasıl Tespit Ederim?

Her gün 15’er dakikadan en az 6 kez ineklerinizi gözlemleyin bu periyodları her gün aynı saatlerde yapın tıpkı sağım düzeni gibi.

İneklerinizin yerini ve gruplarını sık değiştirmeyin.

Sürekli personel ve veteriner hekim değiştirmeyin bırakın çalışanlarınız hayvanlarınızı tanısın.

Özetle sürünüz için her anlamda stabilite sağlayın ve dikkatle gözlemleyin. İneklerin kızgınlık göstermesi bu kadar kolayken bunu tespit etmek oldukça zor aslında.

Ara

Ne Zaman Tohumlama Yapmalıyım?

Kızgınlık başlangıcından itibaren 12. ile 18. saatler arası kritiktir. Çünkü bu periyotta yapılan arasında yapılan tohumlamalar büyük ölçüde gebelikle sonuçlanır. Örneğin sabah kızgınlık gösteren ineklerin öğleden sonra, öğleden sonra kızgınlık gösterenlerin ise ertesi sabah tohumlanması gerekir.

İneklerin Kızgınlık Göstermesi

Bütün Bunlar Bizi Aşar Diyenlerdenseniz Üzülmeyin

Elbette hayvancılık alanında çalışan herkesin bu gözlem için yeterli personeli ya da zamanı olmayabilir. Üstelik düzenli bir biçimde izlesenizde gizli kızgınlık tespiti yapamayabilirsiniz. Peki, o zaman ne yapacağım dediğinizi duyar gibiyim.

O halde size harika bir ürün önereceğim Actimoo kızgınlık tespit sistemi. Bu küçük pedometreyi hayvanlarınızın boynuna takarak kolayca kızgınlığı tespit edebilir. Telefonunuza gelen bildirim sonrası veteriner hekiminizi tohumlama için haberdar edebilirsiniz.

BenimSürüm ile Takip Et Rahat Et

Günümüzde çiftliklerde oluşabilecek zararların önüne geçmek için sürü takip programları lüks değil ihtiyaçtır. Yurtdışında uzunca bir süredir karlılığı artırmak için bu tür sistemler kullanılmaktadır.

Süt verimini artırmak ve diğer tüm konular için siz de BenimSürüm Sürü Yönetim Programı kullanın. Detaylı özellikleri incelemek için tıklayın. Tüm bu özellikler için hemen sizde BenimSürüm sistemine dahil olabilirsiniz.

BenimSürüm ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak istiyorsanız Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz. Sistem kullanımı ve ürünlerimiz ile ilgili videoları izlemek için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Çiftçilerimizden Dinleyin

BenimSürüm

Mastitis Tespit Cihazı - MastiPro

blog başlığı

SÜRÜ YÖNETİM PROGRAMI

Çiftliklerde Teknoloji Kullanımı Neden Önemlidir?

Çiftliklerde teknoloji kullanımının her bir hayvandan gelen maksimum verimle çok yakından bir ilişkisi bulunmaktadır.

blog başlığı

İNEKLERDE MASTİTİS

İneklerde Mastitis Sorunu ve Tespiti

Tüm dünyada süt endüstrisi için maliyetli bir meme hastalığı. Mastitis sorunu yaşayan işletmelerde somatik hücre sayısı arttığı için meme sağlığı olumsuz etkilenmekte, süt üretimi azalmaktadır.

blog başlığı

RASYON HAZIRLAMA

Süt İneği Yem Rasyonu Nasıl Yapılır?

Süt ineği yem rasyonu yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? Hangi konularda erken önlem alırsanız, süt ineğinden daha fazla verim alabilirsiniz?

BenimSürüm 600+ üzerinde firma tarafından kullanılıyor.

brands
brands
brands
brands
brands
brands

BenimSürüm - Sürü Yönetim Programı

Ücretsiz Kayıt Olun
© 2023 BenimSürüm.