Süt Çiftliklerinde Güvenli Çalışma Ortamı İçin 3 Önemli Konu
Süt çiftliklerinde ve Besi çiftliklerinde çalışma ortamının güvenli olması hayati bir önem taşımaktadır. Bir işletmedeki asıl amaçlardan birisi de günü hem çalışan hem de hayvanlarınızla kazasız tamamlamaktır. Çalışma ortamının yeterli güvenlikte olması üretimin kalitesini de arttıracaktır.
Çiftliğiniz ne kadar güvenli? Çalışanlarınız ve hayvanlarınız için yeterli güvenlik önlemleri alındı mı? Çiftliğinizde güvenli çalışma ortamı oluşması için neler yapılması gerekmektedir?
1- Çiftlik İçinde Büyükbaş Hayvanların Aktarımı
Büyükbaş Hayvanlarınızın bir ahırdan diğer ahıra ya da ahırdan sağımhaneye aktarılırken doğru kontrol edilmesi güvenlik açısından çok önemlidir. Süt çiftliklerinde gerçekleşen kazaların üçte biri hayvanların aktarımında olmaktadır, hatta daha fazlası belki de göz ardı edilmektedir. Ancak bu hem çalışanın sağlığı için hem de hayvan sağlığı için çok önemlidir.
Bir hayvanın ya da toplu hayvan gruplarının nasıl hareket ettirilmesi üzerine çalışanlara gerekli eğitimlerin verilmesi gerekmektedir. Bazı aktarımlarda hayvan sayısı çok fazla olabilir. Bu kalabalık aktarım işlemlerinde istenmeyen sorunlarla karşılaşılabilir.
Ayrıca işletmenizi hayvanlarınızın aktarımına uygun düzenleyerek kaza oranı en aza indirgenebilir. Büyükbaş Hayvanların doğru ve sağlıklı geçebileceği bir yol sistemi sayesinde bu gibi kazalar daha önce önlenebilir.
2- Gerekli Eğitimlerin Verilmesi
Eğitim çiftliklerdeki güvenli iş ortamı için en önemli faktördür. Daha önce çiftlik işi gerçekleştirmemiş ya da işletmede bulunmamış çalışanlar için işe başlamadan önce doğru eğitimin verilmesi gerekmektedir.
Çalışanlara kendilerinin ve büyükbaş hayvanların nasıl güvende kalması gerektiğine dair bilgilendirmeler yapılmalıdır. Sadece iş başlangıcında değil, çalışmaya başladıktan sonra da eksik görülen konular hakkında gerekli eğitimler verilmelidir. Bu sayede çalışan iş ortamı hakkında gerekli bilgileri almış olur. Kendisi ve hayvanlar için yapılması gereken önlemleri de erkenden alabilirler.
3- Çalışanlarınız ile İletişim Halinde Olun
Süt çiftliklerinde güvenli bir çalışma ortamının oluşması için en önemli anahtar kelime: İletişim. Her ne önlemi alırsanız alın, çalışanlarınızla her zaman iletişim halinde olunuz. Süt çiftliğinizle ve ya Besi çiftliğinizle alakalı uygulama ve beklentilerini düzenli bir şekilde dinlemeniz önemlidir.
Çalışanlarınızla haftalık ya da aylık toplantılar yaparak çalışma ortamının güvenliği konusunda iletişim halinde olun. Bu sayede çalışanlarınız güvenli çalışma ortamının ne kadar önemli olduğunu daha iyi bir şekilde anlayıp hissedebilirler.
Bu üç adımdan birini uygulamak bile çiftliğinizde çok etkili olabilir. Ancak üç adımı aynı anda uygulamanız çiftliğinizin güvenliğini sağlamanın en iyi yoludur. Güvenlik önlemleri sayesinde hem çalışanınız hem de büyükbaş hayvanlarınız daha mutlu bir şekilde çiftliğinizde yaşayabilirler.
BenimSürüm ile Takip Et Rahat Et
Günümüzde çiftliklerde oluşabilecek zararların önüne geçmek için sürü takip programları lüks değil ihtiyaçtır. Yurtdışında uzunca bir süredir karlılığı artırmak için bu tür sistemler kullanılmaktadır.
Süt verimini artırmak ve diğer tüm konular için siz de BenimSürüm Sürü Yönetim Programı kullanın. Detaylı özellikleri incelemek için tıklayın. Tüm bu özellikler için hemen sizde BenimSürüm sistemine dahil olabilirsiniz.
BenimSürüm ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak istiyorsanız Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz. Sistem kullanımı ve ürünlerimiz ile ilgili videoları izlemek için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.
Şu soruları olumlu yanıtlıyorsanız, BenimSürüm kullanabilirsiniz.
1. Akıllı bir cep telefonunuz ya da bilgisayarınız var mı? Internete erişiminiz var mı?
2. Günde 10 dakika çiftliğiniz için düzenli veri girmeye hazır mısınız?
3. Kızgınlık, tohumlama, kuruya çıkarma ve doğum gibi işlerde inekleri tek tek takip etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
4. Arada sırada da olsa, bazı işleri unuttuğunuz oluyor mu?
5. Size işlerinizi hatırlatacak bir yardımcınız olsa, çok daha verimli çalışabileceğinize inanıyor musunuz?